Jump to content
  • WELCOME GUEST

It looks as if you are viewing PalmTalk as an unregistered Guest.

Please consider registering so as to take better advantage of our vast knowledge base and friendly community.  By registering you will gain access to many features - among them are our powerful Search feature, the ability to Private Message other Users, and be able to post and/or answer questions from all over the world. It is completely free, no “catches,” and you will have complete control over how you wish to use this site.

PalmTalk is sponsored by the International Palm Society. - an organization dedicated to learning everything about and enjoying palm trees (and their companion plants) while conserving endangered palm species and habitat worldwide. Please take the time to know us all better and register.

guest Renda04.jpg

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, Victor G. said:

Αυτά που έχουν φύλλα σαν την ουασινγκτόνια (δηλ. που ανοίγουν σαν βεντάλια) δεν μου αρέσουν από άποψη σχήματος.

Προσωπικά Ουασινγκτόνιες ρομπούστα τις λατρεύω. Πάνω και από κοκοφοίνικες. Σε παραπέμπουν σε LA. Οι πανύψηλες Ουασιγκτόνιες ρομπούστα εκεί στο ΚΤΕΛ του Κηφισού πάντα με μαγεύαν. Δεν μιλάω για τις ρομπούστα της Κινέτας όπου αν δεν κάνω λάθος είναι μακράν η μεγαλύτερη συστάδα από αυτές στην Αττική και από τις περισσότερες στην Ελλάδα. Μέχρι και την Κω συναγωνίζεται η Κινέτα στις ρομπούστα.  

Θα ήθελα μια Αθηναϊκή Ριβιέρα σε όλη της την ακτογραμμή από Πειραιά μέχρι Λαύριο να ήταν κατάφυτη από πανύψηλες ρομπούστα. Να μας παρέπεμπε άμεσα σε LA.

btw @Phoenikakiasξέρεις που βρίσκονται οι περισσότερες ρομπούστα στην Ελλάδα? Σώστα δεν λέω Κω?

• Like 1
Posted
4 hours ago, Manos33 said:

Προσωπικά Ουασινγκτόνιες ρομπούστα τις λατρεύω. Πάνω και από κοκοφοίνικες. Σε παραπέμπουν σε LA. Οι πανύψηλες Ουασιγκτόνιες ρομπούστα εκεί στο ΚΤΕΛ του Κηφισού πάντα με μαγεύαν. Δεν μιλάω για τις ρομπούστα της Κινέτας όπου αν δεν κάνω λάθος είναι μακράν η μεγαλύτερη συστάδα από αυτές στην Αττική και από τις περισσότερες στην Ελλάδα. Μέχρι και την Κω συναγωνίζεται η Κινέτα στις ρομπούστα.  

Θα ήθελα μια Αθηναϊκή Ριβιέρα σε όλη της την ακτογραμμή από Πειραιά μέχρι Λαύριο να ήταν κατάφυτη από πανύψηλες ρομπούστα. Να μας παρέπεμπε άμεσα σε LA.

btw @Phoenikakiasξέρεις που βρίσκονται οι περισσότερες ρομπούστα στην Ελλάδα? Σώστα δεν λέω Κω?

Εννοείς στο λιμάνι της Κω; Δεν τις έχω μετρήσει, αλλα νομιζω οτι η παραλιακή απο Φάληρο μεχρι Βουλιαγμένη έχει πολλες περισσότερες. Τώρα βέβαια αν και πόσες ειναι καθαρές ρομπούστα η φιλιμπουστα ειναι άλλο θέμα.

• Like 1
Posted (edited)
2 hours ago, Phoenikakias said:

Εννοείς στο λιμάνι της Κω; Δεν τις έχω μετρήσει, αλλα νομιζω οτι η παραλιακή απο Φάληρο μεχρι Βουλιαγμένη έχει πολλες περισσότερες. Τώρα βέβαια αν και πόσες ειναι καθαρές ρομπούστα η φιλιμπουστα ειναι άλλο θέμα.

Δεν νομίζω έχουμε τόσες ρομπούστες στην παραλιακή της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πλέον μου είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσω τις υβριδικές φιλιμπούστα από τις καθαρές ρομπούστα. Η Κως, όχι μόνο στο λιμάνι, είναι κατάφυτη από πανύψηλες με πανλεπτο κορμό ρομπούστες. Στην Αττική νομίζω οι περισσότερες που έχουμε είναι διάσπαρτες στην Κινέτα ανά συστάδες. 

Edited by Manos33
Posted
47 minutes ago, Manos33 said:

Δεν νομίζω έχουμε τόσες ρομπούστες στην παραλιακή της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πλέον μου είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσω τις υβριδικές φιλιμπούστα από τις καθαρές ρομπούστα. Η Κως, όχι μόνο στο λιμάνι, είναι κατάφυτη από πανύψηλες με πανλεπτο κορμό ρομπούστες. Στην Αττική νομίζω οι περισσότερες που έχουμε είναι διάσπαρτες στην Κινέτα ανά συστάδες. 

https://www.google.com/maps/@38.0022715,23.9420326,3a,75y,234.15h,97.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1spifGeJDB99BoWfhXjG_ihQ!2e0!7i16384!8i8192

Είναι κι αυτό μηπώς; Το βλέπω κάθε φορά που πάω από Αθήνα Δικαστικά.
(Και η φωτογραφία είναι από αρχές 2019. Πλέον έχει γίνει θεόρατο, το βλέπεις από ένα χιλιόμετρο μακριά)

• Like 1
Posted
Just now, Victor G. said:

https://www.google.com/maps/@38.0022715,23.9420326,3a,75y,234.15h,97.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1spifGeJDB99BoWfhXjG_ihQ!2e0!7i16384!8i8192

Είναι κι αυτό μηπώς; Το βλέπω κάθε φορά που πάω από Αθήνα Δικαστικά.
(Και η φωτογραφία είναι από αρχές 2019. Πλέον έχει γίνει θεόρατο, το βλέπεις από ένα χιλιόμετρο μακριά)

Ναι, ναι!! Καθαρή ρομπούστα. Έρωτας!!!

Posted (edited)
6 minutes ago, Manos33 said:

Ναι, ναι!! Καθαρή ρομπούστα. Έρωτας!!!

Εντάξει αυτό είναι ωραίο για να είμαστε ειλικρινείς. Λόγω του ύψους του όμως.

Απλά δεν μου αρέσουν οι φοίνικες με πολύ χοντρό κορμό, οι λεγόμενοι κοντόχοντροι. Και οι περισσότερες ουασινγκτόνιες που βλέπω έτσι είναι.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγω προτιμώ και τις χουρμαδιές από τους κανάριους, που είναι λες και έχεις βάλει ανανά στο χώμα και φύτρωσε.

Δες ας πούμε εδώ ομορφιά: https://www.google.com/search?q=date+palm&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiD95CvstT2AhWYSvEDHeIOA4gQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1536&bih=739&dpr=1.25#imgrc=4F2lynNPvAWL3M

Και δες κι αυτό: https://www.google.com/search?q=canary+palm&tbm=isch&ved=2ahUKEwjdopewstT2AhUaZvEDHRKPAcsQ2-cCegQIABAA&oq=canary+palm&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzoECAAQQzoFCAAQgAQ6BAgAEB46CwgAEIAEELEDEIMBOggIABCABBCxAzoHCAAQsQMQQzoECAAQA1DXBljdGGDsGmgAcAB4AIABZYgBvQiSAQQxMC4ymAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=L_Y2Yp3PPJrMxc8Pkp6G2Aw&bih=739&biw=1536&client=firefox-b-d#imgrc=6H6AGoW0HYTxVM

Βέβαια γούστα είναι αυτά κι ο καθένας έχει το δικό του

Edited by Victor G.
  • Upvote 1
Posted
3 hours ago, Victor G. said:

Εντάξει αυτό είναι ωραίο για να είμαστε ειλικρινείς. Λόγω του ύψους του όμως.

Απλά δεν μου αρέσουν οι φοίνικες με πολύ χοντρό κορμό, οι λεγόμενοι κοντόχοντροι. Και οι περισσότερες ουασινγκτόνιες που βλέπω έτσι είναι.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγω προτιμώ και τις χουρμαδιές από τους κανάριους, που είναι λες και έχεις βάλει ανανά στο χώμα και φύτρωσε.

Δες ας πούμε εδώ ομορφιά: https://www.google.com/search?q=date+palm&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiD95CvstT2AhWYSvEDHeIOA4gQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1536&bih=739&dpr=1.25#imgrc=4F2lynNPvAWL3M

Και δες κι αυτό: https://www.google.com/search?q=canary+palm&tbm=isch&ved=2ahUKEwjdopewstT2AhUaZvEDHRKPAcsQ2-cCegQIABAA&oq=canary+palm&gs_lcp=CgNpbWcQAzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzoECAAQQzoFCAAQgAQ6BAgAEB46CwgAEIAEELEDEIMBOggIABCABBCxAzoHCAAQsQMQQzoECAAQA1DXBljdGGDsGmgAcAB4AIABZYgBvQiSAQQxMC4ymAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=L_Y2Yp3PPJrMxc8Pkp6G2Aw&bih=739&biw=1536&client=firefox-b-d#imgrc=6H6AGoW0HYTxVM

Βέβαια γούστα είναι αυτά κι ο καθένας έχει το δικό του

20220319_160820.thumb.jpg.f8dc33e0030f00216c9541e0bd72d2b6.jpg

Posted (edited)
23 minutes ago, Phoenikakias said:

20220319_160820.thumb.jpg.f8dc33e0030f00216c9541e0bd72d2b6.jpg

Ωραίο. ΠΟΛΥ ωραίο :D
Τελικά το όνομά σου δεν λέει ψέματα, έχεις τόσους φοίνικες που έχεις παίζει να ξεπηδήσει νέο υβρίδιο από εκεί μέσα.

Μία ερώτηση: Για το κόκκινο σκαθάρι με τί σκεύασμα ψεκάζεις;
Είχα ρωτήσει ένα φίλο γεωπόνο και μου είχε πει ότι λίγοι στην Ελλάδα κάνουν αυτή τη δουλειά και δεν θέλουν να αποκαλύψουν το μυστικό τους.
(δεν ξέρω αν όντως ισχύει, πάντως αυτός δεν ήξερε)

Edited by Victor G.
  • Upvote 1
Posted
55 minutes ago, Victor G. said:

Ωραίο. ΠΟΛΥ ωραίο :D
Τελικά το όνομά σου δεν λέει ψέματα, έχεις τόσους φοίνικες που έχεις παίζει να ξεπηδήσει νέο υβρίδιο από εκεί μέσα.

Μία ερώτηση: Για το κόκκινο σκαθάρι με τί σκεύασμα ψεκάζεις;
Είχα ρωτήσει ένα φίλο γεωπόνο και μου είχε πει ότι λίγοι στην Ελλάδα κάνουν αυτή τη δουλειά και δεν θέλουν να αποκαλύψουν το μυστικό τους.
(δεν ξέρω αν όντως ισχύει, πάντως αυτός δεν ήξερε)

Εχω ηδη δημιουργήσει πολλα υβριδια του γένους φοίνιξ και έχω μοιρασει σπορους και φυτα.

Για να μη λενε τι χρησιμοποιουν, πιθανόν να χρησιμοποιουν και απαγορευμένα. Στη μαυρη απο σερβια και τουρκια μπορει κανεις να βρει διαφορα μη κυκλοφορούντα στην εε. Επίσης μπορει να υπαρχει νομιμα κατι στην ελληνικη αγορα, αλλα να μην υπαρχει προβλεπομενη χρηση για φοινικοειδη και αυτο ειναι τρόπον τινα απαγορευμενο για φοινικες. πχ phosmet (imidan) οργανοφωσφορικό που στην Ισπανια εχει αδεια χρησης για φοίνικες στην Ελλαδα όχι. Σου έδωσα μερικες εξηγήσεις γιατί υπαρχει σιωπή...

• Like 1